NordNews
Avem ce spune

Președintele Judecătoriei Bălți și-a depus cererea de demisie

Judecătoria Bălți a rămas fără președinte. Dumitru Gherasim a depus astăzi o cerere de demisie din funcția de conducere a instituției. Deocamdată, nu se știe care este motivul unei asemea decizii.

Menționăm că Dumitru Gherasim a fost unicul candidat la concursul pentru ocuparea funcției de președinte al Judecătoriei Bălți de la începutul acestui an. El a fost desemnat președinte al instanței de prim nivel din Bălți pentru următorii patru ani, deja pentru a patra oară consecutiv.

Dumitru Gherasim a devenit judecător în anul 1996, la instanța din Bălți. În anul 2007, magistratul a fost promovat în funcția de vicepreședinte al judecătoriei, iar în anul 2011 a fost numit pentru prima dată președinte al instanței. Ulterior, Dumitru Gherasim a mai fost numit în funcția de președinte în anul 2015 și 2017.

Amintim că, astăzi, cinci judecători au depus cereri de demisie „din proprie inițiativă”. Printre cei care au decis să renunțe la funcții sunt judecătorii de la Curtea de Apel Chișinău, Galina Moscalciuc și Boris Bîrca, iar de la Judecătoria Chișinău a decis să plece magistratul Andrei Niculcea.

Totodată, a fost aprobată cererea de demisia a lui Eduard Rațoi de la Curtea de Apel Bălți și cea a lui Dumitru Gherasim de la Judecătoria Bălți.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"