NordNews
Avem ce spune

Președintele Kazahstanului, Nursultan Nazarbayev și-a dat demisia

Președintele Kazahstanului, Nursultan Nazarbayev și-a dat demisia. Anunțul a fost făcut la postul public de televiziune,  scrie tvrain.ru
 
„Am luat această decizie de a depune mandatul de președinte”, a spus el în adresarea sa televizată.
Președintele Senatului Kasym-Zhomart Tokayev va îndeplini atribuțiile președintelui țării înainte de alegeri. Nazarbayev a mai spus că va conduce Consiliul de Securitate al țării.
„Ați avut încredere în mine toți acești ani. A fost fericirea mea să servesc cetățenii. Mă aplec în fața dumneavoastră și vă mulțumesc. Pentru a împlini dorințele poporului, am lucrat și zi și noapte. Voi continua activitatea mea în calitate de șef al Consiliului de Securitate și a partidului Nur Otan „, a spus el.
Nursultan Nazarbayev a condus Kazahstanul din aprilie 1990. La primele alegeri naționale din țară în decembrie 1991, care s-au  desfășurat fă oponenți politici, el a câștigat 98,7% din sufragii.
În 2007, parlamentul țării ia acordat, în calitate de prim-președinte, dreptul de a candida la funcția de șef al statului de nenumărate ori. În alegerile din 2015, el a câștigat cu un scor de 97,7% . Termenul său actual urma să expire în aprilie 2020.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"