NordNews
Avem ce spune

Președintele Parlamentului i-a decorat pe Dragnea și Tăriceanu cu Medalia Democrației. Ce distincție a primit Candu

Președintele Parlamentului Andrian Candu care se află într-o vizită la București a avut întrevederi cu președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea. Acesta i-a decorat pe Dragnea și Tăriceanu cu Medalia Democrației, scrie tv8.md.
 
La finalul întrevederilor Președintele Parlamentului a semnat în Cartea de onoare a Senatului și cea a Camerei Deputaților din Parlamentul României și a înmânat Medalia Democrației lui Călin Popescu Tăriceanu și lui Liviu Dragnea pentru contribuții remarcabile la aprofundarea relațiilor de prietenie dintre Republica Moldova și România, precum și pentru merite deosebite în dezvoltarea relațiilor cu Parlamentul Republicii Moldova”, se spune într-un comunicat al Legislativului.
 
În schimb, Candu a fost decorat cu Colanul Parlamentului, cea mai înaltă distincție a Camerei Deputaților din Parlamentului României.
 
Am mulțumit colegilor din Parlamentul României pentru susținere și proiectele care aduc beneficii durabile pentru locuitorii Republicii Moldova. Am primit asigurări că vom avea în continuare parte de sprijin și chiar am discutat unele planuri pentru următoarea perioadă. Onorat să fiu decorat cu Colanul Parlamentului, cea mai înaltă distincţie a Camerei Deputaţilor din Parlamentului României”, a scris Candu pe pagina sa de facebook.
 
Precizăm că potrivit comunicatului Parlamentului, în cadrul întâlnirilor cu oficialii români „au fost abordate teme legate de viitoarea preşedinţie a României la Consiliul Uniunii Europene, subiecte legate de securitate și măsuri în fața riscurilor hibride. Totodată, părțile au discutat despre un program de susținere puternică a Republicii Moldova din partea României care ar putea fi lansat anul viitor”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"