NordNews
Avem ce spune

Președintele raionului Glodeni cere deschiderea urgentă a unor secții COVID

Situația epidimiologică se agravează în raionul Glodeni. Autoritățile cer deschiderea a, cel puțin, unei secții COVID la Spitalul Raional Glodeni. Apelul vine din partea președintelui raionului Glodeni, Ion Cojocari și este adresat prim-ministrului, Natalia Gavrilița, și ministrului Sănătății, Ala Nemerenco. 

„APEL PUBLIC către Prim-Ministra Republicii Moldova Natalia Gavriliță și Ministra Sănătății Ala Nemerenco !!! (Săptămâna trecută au fost expediate solicitări în scris). Solicit public deschiderea unei/unor secții COVID-19 la Spitalul Raional Glodeni și asigurarea funcționalității acestora, avem condiții și personal specializat, argumentul că nu sunt bani nu poate prevala asupa interesului cetățeanului.
La ziua de ieri 35 pacienți din raionul Glodeni erau internați în diferite Instituții Medico-Sanitare Publice din mai multe raioane, (necesitatea de internare din spusele medicilor este mult mai mare) Ungheni, Rîșcani, Mun. Bălți și mun. Chișinău, un disconfort mare pentru pacienți și rudele acestora, ca să nu mai vorbim de procedurile birocratice și chinul prin care trec medicii pentru a efectua internarea într-o altă Instituție Medicală Specializată.
APELUL meu este bazat pe zecile de sunete din partea pacienților și rudelor acestora, precum și a medicilor din sistemul de sănătate din raionul Glodeni, mai alesm că se constată o creștere alarmantă a cazurilor de COVID-19 în Republica Moldova”, se arată în apelul lui Ion Cojocari. 
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"