NordNews
Avem ce spune

Președintele Raionului Rîșcani, Vasile Secrieru, în vizorul ANI alături de alți funcționari publici

Autoritatea Națională de Integritate a inițiat, în perioada 22 – 26 martie 2021, cinci proceduri de control asupra regimului juridic al conflictelor de interese. În aceste controale sunt vizați președintele raionului Râșcani, vicepreședintele raionului Ungheni, un funcționar din cadrul Direcției generale arhitectură, urbanism  relații funciare a Primăriei municipiului Chișinău, un primar din raionul Soroca și un fost primar din raionul Telenești.

„S-a inițiat controlul în baza sesizării venite de la deputatul Radu Marian. Ulterior, din articolele de presă care au fost difuzate am mai făcut o sesizare din oficiu, care s-a conectat la acest material de investigație a inspectorilor de integritate”, a declarat Maria Dastic, purtătorul de cuvânt al ANI, referitor la cazul lui Vasile Secrieru.

Fiind contactat telefonic de jurnaliștii NordNews.md, președintele raionului Rîșcani, Vasile Secrieru, a refuzat să ne ofere un comentariu la acest subiect: „Eu sunt ocupat la moment, mulțumesc.”

Săptămâna trecută, au fost emise două acte de constatare a conflictelor de interese în privința șefului secției cultură din cadrul Consiliului raional Rezina și a unui director de liceu din orașul Cahul. Totodată, directorul SA „Drumuri- Cahul” a fost sancționat pentru nedepunerea sau depunerea tardivă a declarației de avere și interese personală, iar o cauză contravențională pe aceeași încălcare a fost pornită pe numele unui consilier din orașul Șoldănești.

Reprezentanții ANI au organizat trei sesiuni de instruire la care au participat circa 180 de subiecți ai declarării. De asemenea, au fost acordate 642 de consultații telefonice, dintre care 171 au fost înregistrate la Linia instituțională de informare a ANI.

Prin sistemul electronic „e-Integritate” au fost repartizate  10 sesizări.

 Săptămâna trecută, peste 13 mii de declarații de avere și interese personale au fost depuse pe Portalul public al Declarațiilor.

Portalul de știri NordNews.md îi oferă președintelui raionului Rîșcani, Vasile Secrieru, dreptul la replică, dar și cel de a ne ataca în instanța de judecată.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"