NordNews
Avem ce spune

Delegația Președinților Comitetelor pentru afaceri externe din cadrul Parlamentelor Țărilor Baltice, în vizită la Chișinău

Deputații din Fracțiunea ”Partidului Acțiune și Solidaritate”, Mariana Cușnir, Ion Babici și Dumitru Alaiba, au avut o întrevedere cu președinții Comitetelor pentru afaceri externe din cadrul Parlamentelor Țărilor Baltice, aflați în vizită la Chișinău, la invitația deputatei PAS, Doina Gherman.  Discuția s-a axat pe perspectivele de intensificare a relațiilor bilaterale interparlamentare.

Am găzduit delegația Președinților Comitetelor pentru afaceri externe din cadrul Parlamentelor Țărilor Baltice care se află în vizită la Chișinău la invitația mea. Această vizită este un semn clar de prietenie, suport și deschidere din partea acestor țări. Am discutat despre mai multe subiecte de interes comun, a scris Doina Gherman pe pagina sa de facebook.
Președintele Grupului de prietenie cu Republica Estonia, Dumitru Alaiba, a vorbit despre agenda de reforme pe care o are Parlamentul de legislatura a XI-a. ”Avem în față o mare oportunitate, să oferim rezultate celor care, la alegerile anticipate, au dat un vot proeuropean și anticorupție”, a adăugat deputatul.

Totodată, președinta Grupului de prietenie cu Republica Letonia, Mariana Cușnir, și-a exprimat interesul de a cunoaște mai mult despre experiența Țărilor Baltice, care poate fi utilă și țării noastre.

În aceeași ordine de idei, președintele Grupului de prietenie cu Republica Lituania, Ion Babici, a vorbit despre posibilitățile de dezvoltare a relațiilor de cooperare dintre țările noastre și în domeniul comerțului și al turismului.

La rândul lor, membrii Parlamentelor Țărilor Baltice și-au exprimat disponibilitatea de a oferi asistență și expertiză Republicii Moldova, în implementarea agendei de reforme.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata