NordNews
Avem ce spune

Prețurile la produsele alimentare sunt în creștere

În luna martie, faţă de luna februarie, au crescut preţurile la ulei de floarea soarelui – cu 7,2%, legume proaspete – cu 6,4%, cartofi – cu 5,4%, fructe proaspete – cu 3,2%, făină de grâu – cu 1,9%, crupe – cu 1,8%, pește proaspăt sau refrigerat – cu 1,3%, carne, preparate și conserve din carne – cu 1,2%. Totodată, cu 5,7% au scăzut prețurile la ouăle de găină, iar la brânza de vaci, legume congelate, cacao și praf de ciocolată – cu până la 0,1%.

La mărfurile nealimentare în această perioadă au fost înregistrate creșteri de preț mai accentuate, la combustibili și carburanți – cu 5,0%,  echipamente de procesare a informației, medicamente, echipamente de telefonie mobilă, detergenți, utilaje mari și tehnică pentru grădină, utilaj mecanic mic de uz casnic, aparate de aer condiționat, țigări cu circa 1,7%. Concomitent, în luna martie au fost reduse prețurile la îmbrăcămintea și încălțămintea de iarnă și cărbune de pământ cu 0,4%.

În același timp, pentru serviciile prestate populaţiei a crescut prețul la serviciile transportului aerian de pasageri (cu 1,7%), însă au fost reduse costurile la serviciile pentru întreținerea copiilor în creșe și grădinițe (cu 1,1%), la serviciile de turism peste hotarele țării și serviciile hoteliere (cu câte 0,4%).

În luna martie 2021 inflaţia anuală a constituit 1,49%.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"