NordNews
Avem ce spune

Prezidențiale 2020. CEC anunță când începe depunerea documentelor pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă

Începând de la 1 septembrie, grupurile de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de președinte pot depune documentele necesare pentru înregistrare la Comisia Electorală Centrală (CEC), scrie tv8.md.

Conform prevederilor Codului electoral, grupul de inițiativă pentru susținerea candidatului se constituie din cel puțin 25 de persoane și cel mult 100 de persoane cu drept de vot. Grupul se formează în urma unei adunări, la care se susține candidatul la funcția de Președinte al Republicii Moldova, se alege conducătorul grupului și se aprobă lista membrilor acestuia. Grupul de inițiativă poate susține doar un singur candidat la funcția de Președinte al Republicii Moldova. Membrii unui grup de inițiativă nu pot fi în același timp și membri ai altui grup de iniţiativă.

CEC, în termen de 3 zile de la recepționare, examinează dosarul și decide asupra înregistrării sau refuzului înregistrării grupului de inițiativă.

Documentele pot fi depuse la sediul CEC, mun. Chișinău, str. V. Alecsandri, nr.119, bir.202), în zilele de 1, 2, 3, 4, 7, 8, 9, 10, 11 septembrie, între orele 9.00 – 17.00 și 5 și 6 septembrie, între orele 10.00 – 16.00.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"