NordNews
Avem ce spune

Prigojin acuză ierarhia militară rusă că „ascunde” pierderile armatei: Într-o zi, Rusia se va trezi că Crimeea este ucraineană

Liderul grupului rus de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, a acuzat miercuri, 21 iunie, ierarhia militară rusă că „ascunde” dificultăţile cu care se confruntă armata în faţa contraofensivei ucrainene lansate la începutul lunii iunie şi care a înregistrat până acum progrese modeste, scrie Libertatea.ro

„Inamicul ocupă Piatikati, nordul localităţii Robotine şi Urojaine, ceea ce înseamnă că mari porţiuni de teritoriu au fost pierdute (în favoarea) inamicului”, a deplâns Prigojin situaţia, într-o înregistrare audio postată pe Telegram.

După câteva săptămâni de contraofensivă a trupelor Kievului, „(aceasta) generează pierderi serioase de partea noastră şi probleme care sunt înăbuşite, despre care ruşii nu ştiu”, a denunţat fondatorul organizației paramilitare Wagner, arătând cu degetul spre ierarhia militară cu care se află în conflict deschis de mai multe luni.

„O trădare directă a intereselor Federaţiei Ruse”

„Toate acestea sunt complet ascunse de toată lumea. Într-o zi, Rusia se va trezi şi va realiza că Crimeea este ucraineană. Este o trădare directă a intereselor Federaţiei Ruse”, a spus Prigojin.

„Tot ceea ce face astăzi comandamentul «operaţiunii militare speciale» este să ascundă faptele pentru a oferi Moscovei nişte rapoarte frumoase” şi „a înşela poporul rus”, a adăugat omul de afaceri, ai cărui soldaţi Wagner luptă în prima linie, în special în estul Ucrainei, cu preţul unor pierderi grele, notează AFP.

În zona Sadove, la nord de Tokmak, în regiunea Zaporojie (sud), „nu există comandament, nici arme, nici muniţii”, a adăugat Prigojin, în această nouă critică violentă.

Prigojin îl acuză pe Șoigu de „falsificarea” realității de pe teren

Până acum, Kievul a anunţat că opt localităţi au fost recucerite din mâinile ruşilor, în timp ce Moscova se limitează să afirme că armata sa respinge neobosit toate atacurile ucrainene. Prigojin a acuzat comandamentul militar, inclusiv pe ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, că transmite lucruri care nu corespund „realităţii”: „informaţiile sunt blocate, inamicul avansează în direcţia Moloşnii Liman”, o mică localitate în apropiere de Marea Neagră, la sud de Melitopol.

Cucerirea acestui sat ar permite armatei ucrainene să separe în două armata rusă şi să ajungă la Marea Neagră. „Dacă inamicul ajunge la Moloşnii Liman, atunci toate teritoriile luate în timpul «operaţiunii militare speciale» se vor întoarce la inamic”, a avertizat Evgheni Prigojin, evocând un scenariu catastrofal pentru Rusia, al cărei obiectiv declarat rămâne cucerirea întregului Donbas şi consolidarea teritoriilor cucerite în sud.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"