NordNews
Avem ce spune

Prim-ministra Natalia Gavrilița a semnat cererea de demisie a viceprim-ministrului Vlad Kulminski

Prim-ministra Natalia Gavrilița a semnat cererea de demisie a viceprimierului pentru Reintegrare, Vlad Kulminski. Asta după ce vicepremierul a depus vineri, 5 noiembrie, cerere de demisie, scrie zdg.md.

„Regretăm decizia colegului nostru Vlad Kulminski, dar înțelegem circumstanțele personale. Țin să-i mulțumesc domnului Kulminski pentru lucru asiduu în echipa guvernamentală pe dosarul de reglementare a diferendului transnistrean. Sunt sigură că Dl Kulminski va continua să contribuie prin expertiza lui la elaborarea politicilor în acest domeniu și în viitor”, a declarat Gavrilița.

Într-un comentariu pentru Ziarul de Gardă responsabilii din cadrul Biroului de Reintegrare ne-au comunicat că Vladislav Kulminski a depus cerere de demisie din propria inițiativă.

„Domnul Kulminski a demisionat astăzi din funcția de vicepremier pentru reintegrare din motive personale”, a declarat Mariana Sarî, consultant superior în cadrul Biroului de Reintegrare.

Vlad Kulminski, a declarat că deține un apartament de 104 metri pătrați cumpărat în 2019 cu 856 054 de lei și o pătrime parte dintr-un alt apartament de 82 de metri pătrați. Vlad Kulminski deține un automobil Hyundai Tucson fabricat în 2020 și procurat în 2020 cu 438 450 de lei. Tot aici, vicepremierul indică că deține câteva conturi bancare pe care deține circa 15 mii de dolari și peste 70 de mii de lei.

Vlad Kulminski a fost numit în funcția de viceprim-ministru pentru reintegrare la 6 august. În 2019, Kulminski a fost consilierul pe politică externă al prim-ministrei de atunci Maia Sandu. Ulterior, Vlad Kulminski, a fost numit secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europeană.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"