NordNews
Avem ce spune

Prim-vicepreședinte PUN: Plahotniuc, martorul fatal pentru Dodon

Decizia Departamentului de Stat al SUA de a nu-i mai prelungi viza de călătorie a fostului lider democrat Vlad Plahotniuc este un pas spre demolarea sistemului creat în timp în R. Moldova. De această părere este prim-vicepreședintele Partidului Unității Naționale, Viorel Iordăchescu, scrie deschide.md

„Decizia Departamentului de Stat de a-i interzice lui Plahotniuc intrarea în SUA este primul pas nu doar spre pedepsirea celui care transformase Republica Moldova într-o feudă condusă după bunul lui plac, ci și pentru demantelarea sistemului creat de-a lungul anilor. Plahotniuc nu a fost singur și capturarea statului nu se putea face în lipsa acelui sistem construit de-a lungul a 30 de ani de independență, sistem ce a păstrat Republica Moldova în zona gri a relațiilor internaționale și în afara lumii civilizate”, scrie Iordăchescu pe pagina sa de Facebook.

În opinia lui, Plahotniuc „poate livra justiției nu doar date despre furtul miliardului ori Laundromat, dar și despre întregul sistem mafiotizat ce domină Republica Moldova”, el fiind „capul” acestui sistem.

Potrivit lui Iordăchescu, soarta lui Plahotniuc o va urma și Dodon, pentru că a făcut multe ilegalități, iar Plahotniuc este martor la multe din ele.

„Căderea lui Plahotniuc va duce și la căderea lui Dodon. Dincolo de lirica și poveștile livrate presei despre cum l-a dat el jos pe Plahotnic, Igor Dodon are de ce se teme dacă Plahotniuc va vorbi. Iar Plahotniuc are ce spune pentru că este martorul absolut a tot ceea ce a făcut ilegal Dodon și nu doar el. Fiecare din partenerii lui Plahotniuc ar trebui să fie neliniștiți. Dacă va merge la pușcărie cu siguranță că Plahotniuc și-i va dori acolo pe mulți colegi. Dintr-un infractor, Plahotniuc poate deveni „groparul” lui Dodon și al sistemului corupt ce a exploatat ani în șir Republica Moldova”, a adăugat Iordăchescu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"