NordNews
Avem ce spune

Prima etapă de vaccinare împotriva Covid-19 va dura aproximativ două luni

Conform Planului Național de Imunizare, vaccinul va fi distribuit către instituțiile medico-sanitare publice (prin intermediul Centrelor de Sănătate Publică Teritoriale) și lansată prima etapă a campaniei de vaccinare.

Prima etapă de vaccinare prevede imunizarea lucrătorilor medicali din cadrul secțiilor de reanimare și ATI, cât și personalul din cadrul secțiilor spitalicești cu profil COVID-19. Apoi, va fi vaccinat tot personalul medical din instituțiile medicale.

În țară vor fi activate 115 centre de vaccinare, dintre care 61 de spitale și 54 de instituții medicale sanitare din asistența medicală primară.

Prima etapă de vaccinare va dura aproximativ două luni.

Vaccinul AstraZeneca este  precalificat de Organizația Mondială a Sănătății și înregistrat în Republica Moldova, de către Agenția Medicamentului și Dispozitivelor  Medicale, la data de 26 februarie curent. Acesta are o eficacitate de 60-90%, intervalul de administrare fiind de la 4-12 săptămâni. Vaccinul AstraZeneca a fost aprobat până în prezent în peste 50 de țări, prima țară fiind Marea Britanie, urmată de UE și India.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"