Comitetul de Rezistență ACUM anunță că la prima ședință a Parlamentului din această toamnă va organiza încă un protest. Totodată liderii politici ACUM spun că vor înainta o plângere colectivă împotriva acțiunilor poliției în zilele de 26 și 27 august, scrie deschide.md
În cadrul unei conferințe de presă, organizate astăzi, Andrei Năstase, președintele PPDA a declarat că „statul ne tratează ca pe niște sclavi. Vom acumula toată informația care va sta la baza unei plângeri colective împotriva acestei guvernări care a intervenit cu forța împotriva manifestanților care protestau pașnic. Fac îndemn la toți care au avut de suferit la data de 26 și 27 august să se apropie la sediile noastre”.
Liderul PAS, Maia Sandu a precizat că la prima ședință a Legislativului, membrii Comitetul de Rezistență ACUM, vor organiza un nou protest.

„Această guvernare poate să recurgă doar la forță nu mai are parte de încredere nici pe intern, nici pe extern. Nu ne mai putem baza pe instituțiile statului că ne vor proteja”, a adăugat președintele PAS.

La conferința de presă au fost prezentate revendicările adoptate unanim la Adunarea Generală a Cetățenilor din 26 august 2018. Adunarea Generală a Cetățenilor cere imperios următoarele:
1. DEMISIA Guvernului Filip, responsabil pentru înrăutăţirea progresivă a situaţiei cetăţenilor Republicii Moldova, responsabil pentru derapajele antidemocratice ale regimului, pentru falimentul politicii de integrare europeană şi pentru izolarea internaţională a Republicii Moldova.
2. Organizarea unor ALEGERI LIBERE ŞI CORECTE în baza sistemului de vot proporţional, care în condiţiile actuale ale Republicii Moldova oferă un grad sporit de reprezentativitate.
3. VALIDAREA rezultatelor alegerilor la funcţia de Primar General al Municipiului Chişinău din 3 iunie 2018, anulate abuziv şi arbitrar de o justiţie obedientă politic.
4. ANULAREA imediată a legii amnistiei capitalului și a legii privind recuperarea de către cetățeni a miliardelor furate.
5. OPRIREA PERSECUȚIILOR POLITICE în adresa opoziției democratice, stoparea intimidărilor cetățenilor pe criterii de convingeri politice.
6. FINALIZAREA INVESTIGAȚIEI PENALE cu privire la fraudarea sistemului bancar și tragerea la răspundere a tuturor oficialilor implicați în furtul bancar. Adoptarea Legii Magnițki, care să alinieze Republica Moldova la standardele de integritate necesare pentru a deconecta sistemul bancar de la rețelele internaționale de crimă organizată.

Amintim că pe 27 august, protestatarii adunați lângă monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt din centrul capitalei au fost evacuați de polițiști pentru a permite desfășurarea evenimentelor prilejuite de sărbătorirea Zilei Independenței R. Moldova.Poliția a format un cordon de ordine în jurul PMAN, cei aproximativ 70 de protestatari aflându-se pe trotuarul aflat vis-a-vis de monumentul lui Ștefan cel Mare.
Printre aceștia se află și liderii Maia Sandu și Andrei Năstase, care spun că nu au fost lăsați să depună flori la monument.