NordNews
Avem ce spune

Prima tabletă în care ecranul se poate rula

O echipă de cercetare de la Queen’s University a luat o pagină din istorie, a rulat-o şi a creat ceea ce au numit MagicScroll – o tabletă cu touchscreen concepută pentru a imita flexibilitatea sulurilor antice cu ajutorul tehnologiei actuale, scrie descoperă.ro

Echipa condusă de pionierul în tehnologia ecranelor flexibile, Dr. Roel Vertegall, susţine că această inovaţie are menirea de a împinge graniţele domeniului într-un nou teritoriu, scrie Tech Xplore.
Dispozitivul este compus dintr-un ecran flexibil de rezoluţie mare care poate fi rulat în jurul unui corp cilindric ce conţine toate componentele fizice necesare unui computer. Două roţi la fiecare capăt permit utilizatorului să ruleze prin informaţia oferită de touchscreen.
De asemenea, greutatea redusă şi corpul cilindric îl face mult mai uşor de ţinut, manevrat şi depozitat decât o tabletă normală.


„Când am realizat design-ul, ne-am inspirat de la sulurile antice, pentru că forma lor permite o experienţă vizuală mai naturală şi neîntreruptă”, a precizat Vertegaal.
Roţile de rulare permit o acţiune infinită pentru navigarea prin liste lungi. Acest tip de derulare este o experienţă tangibilă ce permite o imagine completă a unui item selectat, precum navigarea în Instagram.
În afară de ecranul inovativ, prototipul dispune şi de o cameră care permite utilizatorilor să folosească dispozitivul precum unul bazat pe gesturi, similar cu sistemul ”Wiimote” de la Nintendo.
„Speranţa noastră este să concepem un dispozitiv care să se poată rula în ceva la fel de mic precum un stilou”, a adăugat Vertegaal. „La modul mai general, proiectul MagicScroll ne permite de asemenea să explorăm noţiunile conform cărora ecranele nu trebuie să fie drepte, iar orice poate deveni un ecran”, a conchis savantul.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"