NordNews
Avem ce spune

Prima țară din lume care anulează toate restricţiile impuse de COVID

Ministerul Israelian al Sănătății confirmă anularea restricţiilor impuse de Coronavirus începând cu luna iunie 2021, ca urmare a succesului înregistrat de programul de vaccinare la nivel naţional, transmite Mediafax.ro.

Numărul actual de cazuri zilnice (bazat pe o medie săptămânală) a scăzut de la 8.600 în vârful crizei sănătăţii la doar 27 săptămâna aceasta, cu 510 infecţii active.

Rutina de dinainte de pandemie va fi reluată treptat, începând cu accesul în anumite locaţii fără dovada vaccinării până la eliminarea măștii în spaţiile închise.

Cerinţa de a purta măşti în interior rămâne însă în vigoare cel puţin în următoarele două săptămâni, timp în care experţii din domeniul sănătăţii vor evalua dacă vor renunţa şi la această directivă.

Turismul redevine accesibil călătorilor străini, Israel deja a iniţiat şi un program pilot dedicat turiștilor din afara ţarii.

Începând cu luna mai, Ministerul Turismului permite primelor grupuri internaţionale să viziteze Tara Sfântă cu condiţia ca toți turiștii ce trec granița să fie vaccinați şi să se supună unui test PCR înaintea îmbarcării. Momentan, copiii nu sunt incluși în această acțiune.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata