NordNews
Avem ce spune

Primăria de Bălți a sărăcit sau Usatîi s-a supărat? Ziua Independenței va fi marcată modest

Ziua Independenței va fi marcată modest la Bălți. La împlinirea celor 30 de ani de independență a Republcii Moldova, autoritățile municipale s-au limitat la depuneri de flori, câteva concerte susținute de artiști locali, dar și tradiționalul târg al meșterilor populari. În loc de concertele grandioase cu artiști de talie națională și internațională, dar și focuri de artificii, seara se va sfârși cu vizionarea unui film în aer liber. 

Menționăm că, de la venirea lui Renato Usatîi, Ziua Independenței era sărbătorită cu fast. Cel mai spectaculos concert a fost organizat în 2016, când Republica Moldova a marcat 25 de ani de independență. Atunci, pe scena din piața „Vasile Alecsandri” au urcat cele mai îndrăgite vedete din țară, iar surpriza serii a fost un havuz muzical adus din Germania.

Și în ceilalți ani de activitate, Renato Usatîi a făcut în fel și chip să bucure bălțenii și oaspeții orașului cu evenimente bine organizate. În toți acești ani, edilul a adus la Bălți, artiști din țară și de peste hotare: Stas Mihailov, Grigorii Leps, Olga Buzova, Sofia Rotaru, Irina Crug, Smaily, Alexandra Stan, Fly Project,  Carla’s Dreams, Olia Tira, Adriana Ochișanu, Ionel Istrati, orchestra „Tharmis”, trupa „Zdob si Zdub”, dar și alții. Concertele culminau cu focuri de artificii care durau până la zece minute.

Amintim că, după ce a fost depășit în scrutin de Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor și Partidul Acțiune și Solidaritate, chiar în orașul pe care îl administrează, Renato Usatîi a declarat că își dă demisia din funcția de primar de Bălți. Acesta a spus că nu mai simte susținerea localnicilor și că respectă alegerea lor.

La alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, Blocul Electoral Renato Usatîi a acumulat 4,1 % sau 60 de mii de voturi. La Bălți, acesta a obținut doar 22,69%. Asta înseamnă că 10 mii de bălțeni au votat pentru Usatîi și echipa sa. La Bălţi, cele mai multe voturi le-a obţinut BeCS și PAS.

Renato Usatîi a invitat bălțenii la o întrevedere care va avea loc pe 2 septembrie, în fața Primăriei municipiului Bălți. În cadrul adunării, liderul „Partidului Nostru” planifică să discute cu cetățenii despre activitățile pe care le-a întreprins în calitate de primar, dar și despre lucrările pe care echipa sa nu a reușit să le îndeplinească. Tot în cadrul acestei întâlniri se va discuta și despre plecarea sa din funcția de primar al municipiului.

1 Comentariu
  1. Alexei spune

    Clar că a pierdut intiresul! După tot ce a făcut el, așa să-l „mulțumească”? Să vină Dodon să organizeze!!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata