NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Primăria de Bălți v-a aloca 2,5 milioane de lei pentru confortul angajaților. Etajul doi al instituției va fi renovat

Gata cu înghesuiala angajaților prin birourile primăriei de Bălți. Administrația publică locală a decis să aloce 2,5 milioane de lei pentru reparția etajului doi, unde funcționarii vor beneficia de condiții mai bune de muncă. O decizie în acest sens a fost luată recent de către membrii Consiliului Municipal.

Noi avem o problemă majoră la primărie, în special la etajul 3-4. Noi trebuie să le creăm condiții optime de muncă angajaților. A fost făcut un studiu de fezabilitate în acest sens. Dar nu este exact. Va fi organizat un concurs.  De exemplu, pentru instalarea rețelelor inginerești (electricitate) – 96 de mii de lei. 07.38, spune primarul de Bălți, Renato Usatîi.

Unii consilieri municipali au solicitat o estimare a costurilor pentru reparație. Alții au salutat ideea lui Usatîi.

Numai procuratura ocupa o aripă importantă a blocului. Pe cealaltă parte sunt 9 cabinete și trei coridoare lungi. Vedeți acolo, câți metri pătrați sunt. În calitate de inginer constructor, vreau să vă spun, că 2,5 milioane nu e o sumă mare, e o nimica toată. Va fi organizat un concurs. Cel care va indica o sumă mai mica decât cea indicată, va câștiga, a declarat consilierul municipal, Boris Marcoci.

Ideea de a renova etajul doi al Primăriei de Bălți, nu i-a bucurat pe unii locuitori ai capitalei de nord. Totuși, alții salută intenția autorităților.

Dacă au de unde, să o facă. Primăria este fața orașului. În caz de necesitate unde mergem? La Primărie.
Oamenii trăiesc foarte rău. Sunt unii care îndură foamea și frigul. Însă, ei își amenajează cabinete de lux.
Drumurile! Mergeți pe ele și v-ați convis în ce stare sunt. Spitalul pentru copii! Intrați acolo, e o catastrofă.  Mi-e milă de copii care sunt internați cu mamele lor.

La începutul acestui an, autoritățile locale au cheltuit deja 180 de mii de lei pentru a reparația a trei toalete de la etajul patru al primăriei. Acest lucru a provocat nemulțumiri din partea unor orășeni și a reprezentanților societății civile.
De asemenea, remarcăm faptul, că deficitul bugetar al primăriei de Bălți este de aproape 7 milioane de lei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"