NordNews
Avem ce spune

Primăria Hâncești, din nou în carantină. Edilul municipiului, Alexandru Botnari, reinfectat cu COVID-19

Fostul deputat și actualul primar al mun. Hânceşti, Alexandru Botnari, anunță că s-a reinfectat cu COVID-19, aceasta după ce anterior, în vara acestui an, a mai fost infectat cu SARS Cov 2, scrie deschide.md

Alexandru Botnari a efectuat miercuri, 16 decembrie, un test care a confirmat prezenţa virusului, iar radiografia plămânilor a demonstrat că primarul a dezvoltat şi pneumonie, urmând să primească tratamentul indicat de medici, scrie Info Curier Hâncești.

Totodată, Primăria municipiului va activa în regim de carantină, iar cetăţenii sunt rugaţi să fie prudenţi, să respecte regulile de protecţie şi să poarte mască, întrucât infecţia cu Coronavirus poate fi contactată după o perioadă inclusiv de cei care au suportat boala.

Amintim că acum o lună secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Constantin Rîmiș, declara că în R.Moldova nu există cazuri de reinfectare. Cât privește cazurile suspecte de reinfectare, de la persoanele respective s-au prelevat probe și au fost trimise la Copenhaga pentru confirmare.

„Noi nu avem cazuri de reinfectare confirmate, am avut câteva cazuri suspecte. Probele au fost prelevate și trimise la Copenhaga pentru confirmare. Ipotetic pot fi, confirmate nu avem. Acum circulă în jur de 4 tulpini de Sars-Cov-2, diferite forme. Noi ne putem infecta cu o formă, iar mai târziu cu alta, dar asta nu se numește reinfecție, ci infectare cu altă tulpină. Ca să demonstrezi însă acest lucru trebuie să faci secvențierea, ceea ce noi nu putem face”, explica el atunci.

Menționăm că anterior, ministrul de Interne, Pavel Voicu, a anunțat că, la fel, s-a reinfectat cu COVID-19.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata