NordNews
Avem ce spune

Primarii semnează, „de bunăvoie și nesiliți de nimeni”, o scrisoare deschisă adresată liderilor UE

Peste 700 de primari din diferite localități ale republicii au semnat o scrisoare deschisă, adresată liderilor Uniunii Europene (UE) și comunității diplomatice acreditate la Chinău. Ei condamnă acțiunile lipsite de patriotism ale unor politicieni din opoziția extraparlamentară, îndreptate împotriva comunităților locale, acțiuni care au dus, în opinia semnatarilor, la sistarea acordării ajutorului macrofinanciar din partea UE. 
 
Bună ziua,
 
Stimați reprezentanți mass media,
 
Găsiți atașat un document cu semnăturile a 713 primari de municipii, orașe, sate și comune din Republica Moldova, o adresare deschisă către liderii Uniunii Europene, dar și comunitatea diplomatică acreditată în țara noastră, prin care aleșii locali condamnă acțiunile lipsite de patriotism și îndreptate împotriva comunităților locale din partea unor politicieni iresponsabili de la Chișinău, care au făcut tot posibilul ca să blocheze finanțarea europeană pentru Moldova. 
Peste două treimi a primarilor din țara noastră, indiferent de culoarea noastră politică, își exprimă încrederea că luptele politice nu trebuie să afecteze dezvoltarea țării și a localităților noastre. 
Cu profund respect,
 Alexandru Botnari, președintele rețelei orașelor din Moldova, primar al municipiului Hâncești.
DECLARAȚIE
De altfel, vicepreședintele Partidului „Platforma Demnitate și Adevăr”, Alexandru Slusari, anunța într-o postare pe facebook din 12 iulie curent că guvernarea  impune pe primarii și președinți ai raioanelor să semneze o adresare către oficialii europeni.

 

NordNews a solicitat opinia cunoscutului analist politic Oazu Nantoi pe marginea acestei probleme.
Acestă declarație scrisă pe adresa str. Armenească 44/3  și prin care primarii din Moldova au fost impuși să o semneze,  e rușinos.  Aleșii locali care au în spatele lor susținerea comunităților acceptă să participe la acest spectacol dezgustător și cinic, dar asta asta este realitatea moldovenească. Această scrisoare arată că actualul regim nu vrea, nu intenționează să renunțe la uzurpare puterii și,  respectiv,  rămâne întrebarea noi, cetățenii acestei țări, ce ne facem?, a declarat Oazu Nantoi.
Menționăm că pe 5 iulie Parlamentul European a adoptat o rezoluție  prin care a condamnat anularea alegerilor din Chișinău și a îndemnat Comisia Europeană să amâne orice plăți prevăzute de asistența macrofinanciară până la scrutinul legislativ.
 
 
 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"