NordNews
Avem ce spune

Primarul de Bălți a început să învețe limba română

Primarul de Bălți, Nicolai Grigorișin,  învață de mai bine de șapte luni limba română.  El ia lecții zilnice de la un profesor particular . Potrivit unor angajați din cadrul primăriei,  edilul a început, de la o vreme, să-și  salute subalternii  în limba română. 
Contactat telefonic,  Nicolai  Grigorișin a declarat pentru nordnews.md că: „ eu învăț limba de stat, îmi vine greu, dar o învăț”.  Întrebat de reporter dacă nu dorește să ofere un interviu despre cum decurge procesul de învățare a limbii române,  Grigorișin a răspuns: „ când o voi învăța bine, vom vorbi”.
Viceprimarul de Bălți, Lilia Sava,  a menționat că primarul a început să învețe limba română încă din luna septembrie 2018.
„Domnul Grigorișin a început să învețe limba română de la întâi septembrie. El înregistrează succese. Orele au loc în pauza de masă. Eu vorbesc cu  primarul deja în limba română, e cam dificil, dar lucrurile se mișcă spre bine”,  a spus Lilia Sava.
Viceceprimarul pentru cultură, educație și probleme sociale a mai adăugat că Nicolai Grigorișin este nemulțumit când este nevoit să scape vreo oră de limba română.
Amintim că anul trecut, la o vizită  la Bălți a ambasadorului japonez  în R. Moldova, primarul Nicolai Grigorișin  s-a pomenit într-o situație jenantă , când a avut nevoie de translator pentru a înțelege discursul rostit în română  de diplomatul nipon.
Nicolai Grigorișin a fost ales primar de Bălți în mai 2018, fiind  propus de Partidul Nostru.

 
 
 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"