NordNews
Avem ce spune

Primarul de Bălți își asumă riscul. Transportul public ar putea circula pe strada Kiev

Mâine, autoritățile din Bălți vor decide dacă strada Kiev va fi sau nu deschisă pentru transportul public, după ce va fi prezentat avizul experților. Totuși, primarul Nicolai Grigorișin crede că circulația va fi posibilă, dar parțial.

„Poliția Rutieră nu ia asupra sa responsabilitatea pentru a deschide acest drum. Ea așteaptă avizul Institutului de Proiectare care va fi gata mâine. Sunt convins că mâine vom deschide acest drum. Pe partea stângă, două benzi, în direcția Gării de Nord”, susține Nicolai Grigorișin.

Amintim că, în luna aprilie, anul trecut, circulația pe strada Kiev a fost sistată. Asta pentru că sistemul de canalizare este uzat și a afectat grav drumul pe o distanță de doi kilometri. Asfaltul, pur și simplu, s-a surpat, formând cratere de până la opt metri adâncime. Lucrările de reabilitare așa și nu au început.

Sistemul de canalizare, construit acum aproape 50 de ani, a cedat. Termenul de exploatare al acestuia a expirat încă în anul 2000.

Directorul companiei „Glorin Inginering” care deservește sistemul de canalizare din Bălți, a declarat în 2021, că responsabilă de reparația rețelei se face primăria orașului. Iar reabilitarea sistemului de canalizare de pe strada Kiev, ar costa peste 150 de milioane de lei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"