NordNews
Avem ce spune

Primarul de Bălți va dona un milion de lei pentru reconstrucția Filarmonicii Naționale

Renato Usatîi va dona un milion de lei pentru proiectarea unui nou edificiu al Filarmonicii Naționale “Serghei Lunchevici”. Anunțul a fost făcut într-o intervenție live din fața clădirii, afectată de incendiul izbucnit ieri, scrie Independent.md. Usatîi a precizat că pentru a nu încălca legislația electorală, care le interzice candidaților să facă în această perioadă donații, va transfera banii imediat după alegeri, se spune într-un comunicat de presă al Partidului Nostru.

“Pentru că suntem în preajma campaniei electorale, iar donațiile sunt interzise, ceea ce este corect, voi transfera banii imediat după alegeri”, a precizat Renato Usatîi.

Pentru a evita speculațiile cu privire la acest subiect, președintele Partidului Nostru a subliniat că donația va fi făcută din suma obținută în urma vânzării unor terenuri, care se regăsesc în declarația sa avere.

“Inițial m-am gândit să renunț la salariul pentru un an, însă suma de bani ar fi fost prea mică, prin urmare, voi aloca bani din contul celor obținuți în urma vânzării unor terenuri. Poate vor dori să se alăture și unii businessmani, poate vom reuși să atragem și fonduri externe, dar nu pot să mă pronunț pentru alții, așa că spun ce voi face eu”, a mai spus Usatîi.

Primarul de Bălți speră că noul edificiu va fi ridicat cât mai curând posibil și nu va ajunge o mare groapă de gunoi.

“Eu, în calitate de primar, vreau să vă spun că să construiești ceva nou e mai ieftin decât să reabilitezi o clădire veche, dar așteptăm poziția experților. Mă tem că după ce clădirea va fi demontată, să nu fie transformată într-o groapă de gunoi, așa cum a devenit Stadionul Republican din Chișinău”, a conchis Usatîi.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"