NordNews
Avem ce spune

1000 de lei dacă vii la Chișinău. Ion Ceban cheamă profesorii în capitală

Ion Ceban vine cu o ofertă „generoasă” către cadrele didactice care au plecat din sistemul de învățământ din cauza obligației de a-și achita testele pentru depistarea coronavirusului. Primarul de Chișinău susține că este gată să achite 1000 de lei lunal, pentru chiria unui apartament, dacă profesorii vor veni să activeze în capitală. Anunțul a fost făcut pe pagina sa de Facebook.

„Stimați profesori, dacă ați plecat din sistem, să știți că noi avem mare nevoie în capitală de cadre didactice, de profesioniști. Așa că, vă așteptăm cu mare drag la Chișinău și dacă sunteți gata, noi suntem dispuși să vă angajăm în sistemul educațional. Am dispus că dacă avem astfel de solicitări, neapărat să fie examinate. Mai mult ca atât, aceste persoane să benificieze de facilități ca și tinerii specialiști din domeniu care beneficiază lunar de 1000 de lei pentru chiria unui apartament”, se arată în mesajul lui Ion Ceban.

Anunțul lui Ion Ceban vine în contextul în care 32 de angajați ai sistemului educațional, dintre care 18 cadre didactice și-au anunțat demisia săptămâna trecută din cauza „constrângerilor impuse de autorități de a se testa anti-Covid din banii proprii”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata