NordNews
Avem ce spune

Primarul din Mariupol susține că numărul civililor răniți „crește în fiecare zi”

Luptele aprige continuă în jurul Mariupolului, deoarece forțele separatiste susținute de Rusia și trupele rusești au înconjurat orașul din sudul Ucrainei, cu aproximativ 400 000 de oameni, din trei părți, transmite zdg.md

Locuitorii au raportat bombardamente puternice peste noapte, dar primarul din Mariupol, Vadym Boychenko, a declarat că autoritățile ucrainene au reușit să restabilească unele comunicații mobile, în timp ce orașul era bombardat și sub tirul gloanțelor.

Primarul Mariupol, Vadym Boychenko, a declarat miercuri, 2 martie, că numărul civililor răniți „crește în fiecare zi”.

Astăzi sunt 128 de oameni în spitalele noastre. Medicii noștri nici măcar nu mai merg acasă. Se luptă pentru viața locuitorilor din Mariupol”, a spus el.

Marți, 1 martie, armata rusă a bombardat mai multe zone din Mariupul. În consecință, au fost avariate mai multe clădiri rezidențiale, o școală și teritoriul companiei de utilități Kommunalshchik.

Forțele ruse speră să cucerească orașul Mariupol pentru a finaliza un coridor terestru care ar lega Crimeea de sudul Rusiei. Rusia a anexat ilegal Crimeea în 2014 de la Ucraina. Începând din martie 2014, UE a impus progresiv măsuri restrictive împotriva Rusiei. Aceste măsuri au fost adoptate ca răspuns la anexarea ilegală a Crimeei și la destabilizarea deliberată a Ucrainei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"