NordNews
Avem ce spune

Primarul din Wuhan a demisionat. Numărul infectărilor cu coronavirus s-ar putea dubla din şase în şase zile

Trei români sunt în China în zona de unde a început să se răspândească virusul fără leac ce a ucis 82 de oameni până acum. Conaționalii români sunt în afara oricărui pericol, anunță ministerul român de externe. Veștile la nivel mondial nu sunt însă la fel de bune. Medicii din Hong Kong avertizează că ritmul de răspândire a microbului letal este înspăimântător, scrie digi24.ro.

Gabriel Leung, decan Facultatea de Medicină din Hong Kong: „Trebuie să fim pregătiți în cazul în care această epidemie va deveni o pandemie.”

Avertismentul decanului de la Facultatea de medicină din Hong Kong dă fiori, mai ales că specialiștii în boli infecțioase spun că numărul infectărilor s-ar putea dubla din şase în şase zile.

Adevărul înfiorător este însă bine ascuns, spun oamenii de ştiinţă din Hong Kong: numărul bolnavilor a ajuns la 44.000, de 14 ori mai mult decât a anunţat Beijingul.

Între timp, primarul din Wuhan, de unde a izbucnit epidemia, și-a dat demisia și a recunoscut că nu a făcut ce trebuia pentru a limita răspândirea temutului virus.

Zhou Xianwang, primarul din Wuhan: „Munca noastră nu a fost suficientă în faţa epidemiei. Simt că nu am avut capacitatea de a face faţă crizei.”

Chinezii, în schimb, par să aibă încredere în măsurile luate de autorităţi.

Localnic: „Înţeleg că oamenii iau multe măsuri de prevenire, mă simt în regulă, nu este aşa rău.”

Cu toate acestea, Organizația Mondială a Sănătății anunță că epidemia de coronavirus este un risc internațional de nivel ridicat, nu moderat, cum era considerat până acum. În aceste condiții, tot mai multe țări își vor repatria cetăţenii din Wuhan. Printre ele, Statele Unite, Franța, Germania şi Spania.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata