NordNews
Avem ce spune

Primarul satului Chișcăreni, raionul Sîngerei a fost diagnosticat cu coronavirus

Primarul satului Chișcăreni din raionul Sângerei, Ion Cioina și membrii familiei sale au fost internați zilele trecute în spital cu suspecție la coronavirus. Testele efectuate ieri în laborator ar fi fost pozitive și la alesul local și la soția și fiul său, potrivit localnicilor. Acesta ar fi primul caz de infecție confirmat la un ales local de nivelul întâi. Anterior s-a aflat despre președintele raionului Cahul care a fost testat pozitiv la coronavirus, scrie tv8.md

Despre cele trei cazuri noi, confirmate în raionul Sângerei au anunțat ieri-seară autoritățile, fără a preciza localitatea. Ulterior, primarul orașului Sângerei, Arcadie Covalev, care conduce Comisia Excepțională locală a verificat informația și a anunțat public că este vorba despre satul Chișcăreni.
Locuitorii satului Chișcăreni au spus  că știu despre faptul că primarul este bolnav de coronavirus. Potrivit unui bărbat, care cunoaște bine familia, Ion Cioina avea simptome de boală de mai multe zile, dar nu s-a adresat la medic din start, crezând că este vorba de o banală răceală.
Bărbatul ne-a mai spus că primarul a mers personal la sătenii care au revenit de peste hotare pentru a-i informa că trebuie să stea autoizolați la domiciliu și putea să se infecteze, dar în sat nu au fost confirmate, deocamdată, alte cazuri de boală.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"