NordNews
Avem ce spune

Primarul scandalagiu din satul Drepcăuți, r. Briceni ar fi obligat o localnică să-i vândă pământul, în schimbul unor certificate pentru pensie

Primarul din satul Drepcăuți, Ghenadie Ioxa, care s-a făcut remarcat prin agrasarea jurnaliștilor și care l-a bătut pe un consilier local în ziua alegerilor parlamentare, continuă să-și terorizeze sătenii.  De data aceasta, prin intermediul angajatelor de la primărie, el ar fi obligat o femeie să-și vândă pământul, în schimbul unor certificate ce i-ar permite să obțină pensia.
 
De aproape o săptămână, Valentina Ursac bate pragul primăriei Drepcăuți cu o cerere prin care solicită de la primar să-i fie eliberate un șir de certificate, pentru a le prezenta la Direcția Asistență Socială Briceni, ca să obțină pensia în baza vârstei. Femeia spune că nu poate da nicidecum de primarul satului, Ghenadie Ioxa. Secretara consiliului sătesc, Djamila Chițac i-ar fi sugerat Valentinei Ursac să-și treacă lotul de teren pe numele lui Ioxa, în schimbul certificatelor.
 

Valentina Ursac, locuitoarea satului Drepcăuți

 
„Vin luni și nu era nimeni la primărie, nici primarul. Eu eram la opt dimineața. A venit Djamila și mi-a spus să merg la Anișoara, ea este responsabilă de pensie. Anișoara mi-a zis să merg la primar deja nu stiu încotro să merg. Ei mi-au spus că voi primi pensia când voi transcrie cota pe numele lui”, povestește femeia.
 

Reporterii nordnews au încercat să afle de ce primarul și angajații administrației publice locale nu vor să accepte și să înregistreze cererea petiționarei. Secretara consiliului sătesc a oferit un răspuns evaziv la această întrebare și în prezența jurnaliștilor a fost nevoită să înregistreze cererea femeii.
 
– A fost un astfel de caz când doamna de vreo trei-patru zile încearcă să depună o cerere și dvs nu o înregistrați?
– Cererea au depus-o, eu o înregistrez, de la mine ce se mai cere? Eu nu cunosc despre ce vorbiți.
 

 

 
În discuția dintre secretara consiliului sătesc și reporterul nordnews a intervenit petiționara Valentina Ursac, care a povestit cum cât de anevoios a fost să ajungă iarăși în biroul secretarei.
 
Am încercat să obținem un comentariu de la primarul de Drepcăuți însă mai bine de o săptămână dânsul nu mai dă pe la primărie și nici în sat nu prea se vede. Secretara consiliului sătesc ne-a spus că ar fi în teritoriu.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata