NordNews
Avem ce spune

Primele 36 de transportoare blindate PIRANHA V sunt gata să fie livrate Armatei Române

Etapa de recepție calitativă a primului lot de transportoare blindate pentru trupe 8×8, PIRANHA V s-a încheiat cu succes. Despre asta a declarat Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, care a participat luni, 5 octombrie, la un eveniment dedicat încheierii etapei la Uzina Mecanică București S.A.

Primele 36 de transportoare blindate PIRANHA V vor pleca în zilele următoare spre beneficiarii finali, Scorpionii Roșii de la Craiova, după ce au trecut cu bine de etapa recepției calitative. Sunt încrezător că acestea vor trece și de testarea operațională, și se vor integra foarte bine în unitățile Forțelor Terestre, care au mare nevoie de un vehicul care să le asigure mobilitate, putere de foc mărită, dar și protecție sporită atunci când își îndeplinesc misiunile”, a spus Nicolae-Ionel Ciucă.

Ministrul apărării naționale a subliniat că finalizarea recepției calitative a primului lot de transportoare pentru trupe PIRANHA V este un moment important pentru acest program esențial de înzestrare, demarat de Armata României în 2017, primul an în care au fost alocate două procente din PIB pentru apărare.

Scopul fundamental al acestor achiziții pentru apărare este acela de a garanta suveranitatea, independența, unitatea și integritatea teritorială a României. Vom atinge acest deziderat numai dacă vom dezvolta acele tipuri de forțe și capabilități care să ne permită să ripostăm oricărui posibil agresor. Apărarea noastră națională se bazează pe apartenența la NATO, UE și la alte organizații internaționale, pe parteneriatul strategic cu SUA și pe celelalte parteneriate strategice, dar, înainte de toate, avem datoria să ne bazăm pe noi înșine, pe instituțiile sistemului național de apărare și securitate”, a adăugat ministrul Ciucă.


Conform prevederilor contractuale, după finalizarea procesului de recepție calitativă, furnizorul va transporta vehiculele la Craiova, unde militarii vor efectua recepția cantitativă, urmând ca echipamentele să intre în dotarea Forțelor Terestre în cursul acestei luni.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata