NordNews
Avem ce spune

Primul deces provocat de coronavirus în Republica Moldova

A fost anunțat primul deces din cauza coronavirsului în Republica Moldova. E vorba despre o persoană care de mai mult timp era în stare gravă. Anunțul a fost făcut de ministra sănătății în cadrul briefingului de astăzi.

Miercuri, 18 martie, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale din Republica Moldova anunță că prima persoană diagnosticată cu noul tip de coronavirus COVID-19 a murit după 7 zile de tratament. Acesta este primul caz de deces înregistrat în țara noastră, în contextul situației epidemiologice, instituirii codului roșu și declarării stării de urgență de COVID-19.
Femeia, în vârstă de 61 de ani, revenită din Italia (Padova), în data de 11 martie, a fost internată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, cu infecție respiratorie acută și cu pneumonie bilaterală, iar în data de 15 martie starea ei s-a agravat, pacienta fiind transferată la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”. Femeia suferea de boli cronice, precum hipertensiune de gradul 2 și diabet zaharat de tip 2.
Ministrul Viorica Dumbrăveanu a venit cu un mesaj de condoleanțe către familia pacientei decedate: “Vreau să exprim condoleanțe familiei persoanei decedate. Să știți că suntem solidari și suntem alături de Dumneavostră. Această pierdere de viață umană trebuie să ne solidarizeze la nivel de societate, dar totodată, ar trebui să determine și mai mult sistemul medical, pentru a continua acordarea asistenței medicale și să lupte pentru fiecare viață – care este valoroasă pentru noi”.
Până la momentul actual în Republica Moldova rămân 30 persoane infectate cu noul coronavirus, 11238 de persoane aflate sub monitorizare la domiciliu de către medicul de familie și un caz tratat de COVID-19.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata