NordNews
Avem ce spune

Primul desen animat din Moldova „Realitate Virtuală”, va fi lansat în vara acestui an

Studioul de animație Simpals, din Republica Moldova, creează primul desen animat de scurt metraj aplicând tehnologia  „Realitate Virtuală” (VR), iar de Ziua Mondială a Aviației și Cosmonauticii, marcată la data de 12 aprilie, echipa de creație a prezentat teaser-ul și a anunțat data lansării oficiale a producției.
Desenul animat de scurt metraj va fi lansat în vara anului 2018. Intitulat „Aripi”, acesta povestește istoria unui cosmonaut moldovean pe nume Nelu care se află în spațiu și trece prin adevărate aventuri pe nava sa spațială. Producătorii desenului animat menționează că personajul îndrăgit Dji, care este în rolul central al producțiilor anterioare, de această dată nu va apărea pe ecrane. Totodată, spectatorii vor avea parte de o experiență inedită datorită realității virtuale, care nu doar creează efectul prezenței, dar și permite să alegi direcția de vizionare.
Vizualizat prin ochelarii pentru VR, desenul animat „Aripi” va permite să simți atmosfera din nava spațială, din spațiul cosmic și toate evenimentele prin care trece eroul principal.
Simpals Studio a creat sute de spoturi publicitare și a lansat cinci desene animate, printre care „Dji. Death Fails”, „Dji. Death Sails”, „Santa & Dji”, care au cucerit publicul internațional adunând milioane de vizualizări în mediul online. Simpals Studio a participat cu aceste desene animate la peste 100 de festivaluri de film internaționale, printre care Annecy, Anima Mundi, Stuttgart Festival of Animated Film, Siggraph, și a obținut peste 70 de premii în cadrul.
De menționat că, în lume sunt până la 20 de desene animate VR, iar faptul că unul dintre acestea este produs în Republica Moldova, contribuie la dezvoltarea imaginii țării pe plan internațional, remarcându-se prin proiecte creative și specialiști profesioniști, scrie Realitatea.md

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"