NordNews
Avem ce spune

Primul fragment de craniu al unui strămoş enigmatic al omului a fost găsit

O bucată dintr-un craniu de denisovan a fost identificată pentru prima dată, aducând o contribuţie crucială pentru cercetarea acestei ramuri misterioase a arborelui evolutiv al homininilor, transmite descopera.ro.
Paleoantropologul Bence Viola de la University of Toronto va vorbi despre descoperirea încă nepublicată la un simpozion al American Association of Physical Anthropologists din Cleveland, Ohio.
Se cunosc foarte puţine despre Omul de Denisova, o ramură dispărută de hominini care era strâns înrudită cu neanderthalienii. Până acum, au fost identificaţi doar patru indivizi, toţi dintr-o peşteră din Siberia. Primul a fost descris în 2010 dintr-un fragment de os de la degetul mic, iar încă trei au fost identificaţi cu ajutorul dinţilor. Această bucată de craniu, excavată acum circa trei ani în aceeaşi peşteră Denisova, reprezintă al cincilea individ.
„Este foarte frumos că avem în sfârşit fragmente precum acesta. Nu este un craniu complet, dar este o bucată din craniu. Ne oferă mai mult. Comparativ cu degetul şi cu dinţii, este bine că îl avem”, a precizat Viola.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"