NordNews
Avem ce spune

Primul manual de limba română, editat la Chişinău, poate fi văzut într-o expoziție vernisată recent la Biblioteca Națională

Primul manual de limba română, editat la Chişinău într-o tipografie adusă de Octavian Goga, poate fi văzut într-o expoziţie vernisată recent la Biblioteca Naţională.

Potrivit radiochisinau, în cadrul expoziţiei, cu genericul „Învăţământul basarabean în retrospectivă istorică”, putem vedea circa 100 de obiecte –  manuale din sec XIX, reviste pedagogice editate în epocă, viniete ale absolvenţilor şcolii eparhiale şi ale seminarului teologic.

Expoziţia este organizată în blocul 2 al Bibliotecii Nationale, clădire care a fost sediul seminarului teologic.

2 Comentarii
  1. Nora spune

    Sunt professor univ.dr.,pensionar, care inca mai publica un „Manual de LR pentru Straini”, care va fi lansat de Editura” CORESI”, duminica,26 nov.,ora 18,00 la ROMEXPOO, la Targul GAUDEAMUS! Este de culoare Mov, cu Poza mea la Tabla si este la a 6-a REpublicare, intrucat, a mai fost publicat de 5 ori inainte, de 2 ori la EDP! Este acelasi „Manual”, care ” a facut Epoca” in RO si in EU, la 14 LECTORATE de LR,anungand, si in Brazilia! S-a ptedat, de pe el, si la ICR, Bucuresti si a fost achizitionat, si de Scoli,pentru Elevii de clasele 1-4, intrucat sunt explicate VERBELE la Timpuri si Moduri, precum si raportarea Pronumelor la Verbe, in functie de CRATIMA samd ! Este extrem de necesar, si Romanilot, nu numsi Stranilor! Mergeti, rasfoiti-l si cumparati-l ! O sa va convingeti!

  2. Nora spune

    Cat de curand, Editura ” CORESI” ii va infiinta si un ” S I T E ” al ” Manualui de LR pentru Straini „, putand fi achizitionat de pe NET! Mult Succes!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"