NordNews
Avem ce spune

Primul ministru armean îşi dă demisia pentru dizolvarea Parlamentului

Primul ministru armean Nikol Pashinyan a declarat că demisionează din funcţia sa pentru dizolvarea Parlamentului şi organizarea de alegeri anticipate, scrie mediafax.ro
Fostul lider al opoziţiei a ajuns la putere printr-un vot al Parlamentului în luna mai după săptămâni de proteste în masă împotriva corupţiei şi a nepotismului.
Pashinyan a declarat că actuala componenţă a Parlamentului nu reflectă noua realitate politică a ţării.
„Scopul demisiei mele nu este acela de a evita responsabilitatea pe care mi-am asumat-o în faţa voastră, ci, dimpotrivă, să ducem revoluţia de catifea până la sfârşit prin alegerile anticipate şi să întoarcem pe deplin puterea oamenilor”, a declarat acesta.
Alegerile parlamentare anticipate pot fi organizate în fosta republică sovietică de trei milioane de locuitori dacă Parlamentul nu reuşeşte să aleagă un nou prim-ministru şi legislativul este dizolvat.
Sprijinul public pentru partidele care nu sunt afiliate cu Pashinyan este foarte scăzut, nu numai pentru fostul partid de guvernământ republican, ci şi pentru alte formaţiuni, inclusiv Prosperous Armenia şi Dashnaktsutyun.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"