NordNews
Avem ce spune

„Pro Moldova” discută cu PAS și Platforma DA învestirea unui nou Guvern: Suntem gata să-l votăm pe Năstase premier

Grupul parlamentar „Pro Moldova” se află în discuții cu PAS și Platforma DA în ceea ce privește prioritățile pe care ar trebui să și le traseze un nou Guvern. Declarațiile au fost făcute de Andrian Candu în cadrul unei intervenții live. Acesta a mai spus că este gata să voteze candidatura lui Andrei Năstase în funcția de prim-ministru. „Contează care este echipa guvernamentală”, a punctat fostul speaker, scrie deschide.md

Dacă demitem acest Guvern incompetent, trebuie să fim pregătiți pentru numirea altui Executiv. Ce fel de Guvern, care va fi profilul acestuia, cine va fi premier, cine vor fi miniștri… Nici acest lucru nu este atât de important. Noi vom fi deschiși și flexibili pentru orice opțiune. Am auzit că Andrei Năstase vrea să fie prim-ministru. Nu este nicio problemă, îl votăm pe dumnealui. Contează care este echipa guvernamentală, contează ce va face acest guvern. Trebuie să discutăm un plan anticriză. De asemenea, urmează să facem modificări în legislație, în Codul Audiovizualului, Codul Electoral. Poate votarea în diasporă să aibă loc două zile. Sunt multe lucruri de făcut. Deci, a da jos acest guvern nu este mare lucru, nu trebuie să ai multă carte pentru asta”, a declarat Candu.

Totodată, acesta a precizat că formațiunea are un dialog cu reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate, dar și cu cei ai Platformei Demnitate și Adevăr. Totuși, spune liderul „Pro Moldova”, ei nu negociază ministere, ci prioritățile pe care urmează să și le traseze pe mai multe domenii.

Noi suntem în discuții cu partidele din opoziție, mă refer la PAS și Platforma DA. Nu negociem ministere, ci principii, prioritățile în medicină, în economie, în justiție. În funcție de aceste priorități va fi desemnat prim-ministrul. Cum am și spus, noi suntem flexibili și nu pretindem la funcția de premier sau portofolii ministeriale”.

În același context, Andrian Candu a mai adăugat că este gata să lupte cu actuala guvernare, care, în opinia sa, face mult rău: „Mai puțin rău ar face dacă nu ar întreprinde nimic. Vom lupta cu acest președinte, care este „olecuțică” de toate”.
Amintim că majoritatea parlamentară formată din PSRM și PDM are, la ora actuală, 52 de mandate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"