NordNews
Avem ce spune

„Pro Moldova” îl invită pe prim-ministrul interimar la Biroul Permanent

„Pro Moldova” a înaintat un demers către conducerea Parlamentului, prin care solicită ca prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi să fie invitat la Biroul Permanent, pentru a fi discutate un șir de probleme cu care se confruntă cetățenii și pentru a vedea cum se pot implica parlamentarii pentru rezolvarea acestora, transmite deschide.md.

În cadrul unui briefing, liderul „Pro Moldova” Andrian Candu, a specificat problemele cele mai importante probleme care trebuie puse în discuție împreună cu premierul interimar. Este vorba despre: situația financiar-bugetară din R.Moldova, posibilitățile de achiziționare a vaccinului anti-COVID; achitarea restanțelor salariale angajaților de la Calea Ferată a Moldovei; tot ceea ce are nevoie Guvernul din partea Parlamentului, inclusiv la nivel de modificare a legislației, ca Guvernul actual, chiar dacă este în interimat, dar care trebuie să confrunte mai multe subiecte de criză, să aibă împuterniciri să le facă.

Totodată, Candu i-a sugerat lui Ciocoi să completeze Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică cu mai mulți experți și cu reprezentanți ai tuturor fracțiunilor parlamentare, pentru ca „absolut toți să-și asume responsabilitatea pentru ce se întâmplă”.

„Prin asta să uităm de lupte și de confruntările politice care sunt și să contribuim toți, indiferent de culoarea politică, pentru depășirea crizei. (…) să-și asume toți responsabilitatea pentru tot ce se întâmplă astăzi”, a adăugat deputatul.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"