NordNews
Avem ce spune

„Pro Moldova”, înregistrat oficial ca partid politic în R. Moldova

Partidul Politic „Pro Moldova” a fost înregistrat oficial. Acesta este condus de Andrian Candu. Partidul își propune să joace un rol împortant în viața politică din R. Moldova, scrie deschide.md

Partidul Politic „Pro Moldova” este înregistrat oficial în R. Moldova, pe data de 18 iunie, după ce îndeplinirea tuturor cerințelor legale. Au fost colectate mai multe de 6 000 de semnături, au fost constituite 23 de organizații teritoriale, iar la începutul lunii iunie, noi am organizat Congresul de constituire (…) Suntem un partid modern de centru-dreapta, care crede că Moldova poate și va reuși să iasă din acest cataclism cauzat de pierderea valorilor și promovarea nulităților. Pledăm pentru reanimarea tradițiilor noastre strămoșești impregnate cu note de tehnologii avansate și bune practici de guvernare. Ne adresăm oamenilor activi care sunt dezamăgiți de felul în care se guvernează în ultimele decenii. Suntem partidul cetățenilor care muncesc, cred în drepturile lor, cred că țara deja astăzi poate fi mai prosperă și mai unită, dacă vom rezolva împreună problemele și vom înceta să ne batem și să arătăm cu degetul unul spre celălalt”, a declarat astăzi, 22 iunie, în cadrul unei conferințe de presă, liderul partidului Andrian Candu.

Liderul Pro Moldova a ținut să sublinieze că „fără „Pro Moldova”, de astăzi înainte, nu se va realiza nimic ce ține de viața politică din R. Moldova”, referindu-se la experiența pe care o au membrii Pro Moldova, și nu doar la numărul de deputați. „Vom ajunge la discuții în privința creării unei platforme parlamentare pentru răsturnarea acestui guvern și formarea unui executiv, care se va ocupa, cu adevărat, cu administrarea corectă a țării”.
Andrian Candu a precizat că partidul Pro Moldova militează pentru un stat de drept, în care toate ramurile puterii cooperează în favoarea cetăţeanului. „Din această săptămână Pro Moldova, deja ca partid politic, îşi va începe activitatea politică, pentru promovarea intereselor ţării”.
Andrian Candu a adăugat că în timpul apropiat va fi luată o decizie, în cadrul echipei şi va fi anunţat dacă vor avea un candidat la prezidenţiale.
Pro Moldova a apărut în contextul unei crize morale, economice și sanitare profunde. Reprezentanții partidului susțin că au are misiunea de a reabilita valorile democratice și vin cu o echipă pregătită să asigure implementarea reformelor în economie, administrația locală, sănătate, educație și justiție.
Grupul parlamentar Pro Moldova a apărut în urma scindării Partidului Democrat, când mai mulți deputați au refuzat să accepte coaliția cu PSRM. Congresul de constituire al formațiunii a avut loc la 10 iunie, fiind organizat cu respectarea normelor sanitare pentru perioada de pandemie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"