NordNews
Avem ce spune

Problema amneziei candiene 

Îmi plac foarte mult polemicile, mai ales când ele urmăresc, ca finalitate, clarificări de situații, aplanări de conflicte, desenări de perspective etc. În consecința unei polemici, purtată civilizat, toți actorii ei pot obține dividente, întrucât adevărul iese în relief și lucrurile se mișcă înainte. În genere, polemicile sunt motoarele oricărui proces.
Ieri, Președintele Parlamentului, Adrian Candu, personaj politic care posedă o artă oratorică de reținut, polemiza de unul singur la televizor cu ex-ministrul Finanțelor Veaceslav Negruță, mai exact, se arăta iritat de criticile aduse de acesta proaspetei legi de amnistie fiscală, operă a partidului de guvernământ. Domnul Candu a mutat strategic tunurile pe o altă lege a amnistiei, aprobată în 2012, când ministrul Negruță era în pâine. Punerea în practică a acestei legi, a menționat cu vervă acuzatoare Președintele Candu,  a dus la spălarea a peste 25 de miliarde de lei dubioși,  miliarde ce au trecut în zbor razant pe lângă visteria statului. Comunitatea basarabeană ar trebui să-i fie recunoscătoare Președintelui Parlamentului RM pentru curajul cu care domnia sa a dezvăluit aceste matrapazlâcuri, precum și pentru temeritatea cu care a publicat pe blogul său la 4 mai 2015 Raportul Kroll I.
Întrebarea noastră sună discret: „Îl  poate întreba cineva pe domnul Candu cu cine se aflau în Alianță autorii legii de amnistie fiscală din Anul Domini 2012?”

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"