NordNews
Avem ce spune

Problema transnistreană, discutată la Kiev de Oleg Țulea cu ministrul pentru reintegrarea teritoriilor temporar ocupate ale Ucrainei

În cadrul vizitei la Kiev, ministrul Oleg Țulea a avut o întrevedere cu viceprim-ministrul, ministrul pentru reintegrarea teritoriilor temporar ocupate ale Ucrainei Oleksii Reznikov, se arată într-un comunicat al MAEIE.

În cadrul discuției cu oficialul ucrainean, șeful diplomației moldovene a reconfirmat susținerea de către Republica Moldova a suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei în limitele frontierelor sale recunoscute internațional.

Oficialii au vorbit și despre eforturile depuse în cadrul  procesului de negocieri în formatul „5+2”, privind identificarea unei soluții viabile, pașnice și durabile pentru reglementarea conflictului transnistrean, bazată pe suveranitatea și integritatea teritorială a țării noastre, cu oferirea unui statut special regiunii.

De asemenea, cei doi demnitari, au agreat organizarea unei vizite a vicepremierului Oleksii Reznikov la Chișinău, pentru a continua dialogul moldo-ucrainean în problemele de securitate națională și regională dar și în capacitatea acestuia de co-președinte al Comisiei mixte moldo-ucrainene de cooperare comercial-economică.

Amintim că, șeful diplomației moldovene Oleg Țulea a efectuează o vizită de lucru la Kiev, la invitația omologului său ucrainean, Dmytro Kuleba, cu care a avut ieri o întrevedere.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"