NordNews
Avem ce spune

Procesul de prestare a serviciilor publice va fi simplificat în 2019

În 2019 va fi simplificat mai mult procesul de prestare a serviciilor publice în cadrul centrelor multifuncționale deschise în acest an. Totodată, Agenția Servicii Publice va dezvolta un Call-centru, la care cetățenii să poată primi prin telefon cât mai rapid informații. Anunțul l-a făcut directorul ASP, Serghei Railean, în cadrul unei conferințe de presă privind activitatea instituției în 2018, transmite deschide.md.
Potrivit lui Serghei Railean, la doar un an de la fondare, ASP a devenit prima instituție din Moldova care a implementat standardul sistemului de management anti-mită. Potrivit lui Serghei Railean, pe parcursul anului au fost confecționate peste 905 mii de documente: buletine de identitate, pașapoarte, permise de conducere, înmatriculări și reînmatriculări de autovehicule. La fel, a avut loc lansarea Ghișeului unic pentru eliberarea actelor permisive. Astfel, pot fi solicitate online 29 de documente.
Vicedirectorul ASP, Vitalie Ciolac, a declarat că din acest an este asigurat schimbul de informații dintre departamente ASP, iar cetățenii nu mai pierd bani și timp pentru a se deplasa de la o instituție la alta. Vitalie Ciolac susține că în urma deschiderii celor 38 de centre multifuncționale, timpul pentru perfectarea unui document s-a redus la jumătate față de vechiul sistem, prin implementarea ghișeului unic, a sistemului de programare electronică, dar și prin faptul că toate serviciile sunt prestate într-un sediu unic.
În cadrul centrelor multifuncționale sunt prestate 1093 de servicii publice. Cele mai multe servicii prestate au vizat perfectarea actelor de identitate și a pașapoartelor.
Pentru 2019, în domeniul înregistrării actelor de stare civilă, va fi promovată excluderea principiului teritorial la solicitarea serviciului, precum și optimizarea actelor la prestarea lui. O altă prioritate anunțată pentru 2019 este modernizarea parcului auto destinat examinării viitorilor conducători auto și digitizarea arhivelor ASP.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"