NordNews
Avem ce spune

Procesul verbal a unionistului Vlad Bilețchi a fost anulat

Procesul verbal prin care a fost amendat cu peste 22 de mii de lei în privința unionistului Vlad Bilețchi a fost anulat. Ieri, instanța de judecată a anulat procesul verbal pentru că lipsește fapta contravenției. Unionistul a fost amendat în luna mai pentru faptul că a întâmpinat, împreună cu alți unioniști, ajutorul umanitar venit din partea României, scrie tv8.md.

„Acest dosar reprezintă o ofensă în adresa României și o încercare de a submina curentul și mișcarea românească din Republica Moldova. S-a încercat intimidarea și sancționarea oamenilor care au venit să mulțumească și să aprecieze ajutorul României pentru Republica Moldova”, a menționat ieri Bilețchi pe o rețea de socializare.

 

Amintim că peste 20 de unioniști care au participat pe 15 mai la ceremonia de întâmpinare a lotului umanitar din România, sub podul de la Telecentru, au fost amendați fiecare cu câte 22500 de lei. Asta pentru că s-ar fi întrunit în număr mare pe timp de stare de urgență. Printre cei amendați s-a numărat și președintele Asociației „Unirea ODIP”, Vlad Bilețchi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"