NordNews
Avem ce spune

Procuratura a pornit un proces penal în privința finanțării PSRM, în baza înregistrărilor video cu Dodon și Plahotniuc

Procuratura Generală anunță că a pornit un proces penal și investighează informații „care pun la îndoială legalitatea finanțării unor formațiuni politice”, scrie tv8.md.
„Având în vedere multiplele adresări și solicitări de informații, parvenite în adresa Procuraturii Generale în legătură cu apariția în spațiul public a unor date, care pun la îndoială legalitatea finanțării unor formațiuni politice, Procuratura Generală vine cu următoarele precizări:
Informațiile apărute recent în presă au servit temei pentru autosesizarea procurorilor și inițierea pe caz a unui proces penal.
În procesul investigațiilor procurorii au demarat o serie de acțiuni în vederea elucidării obiective a circumstanțelor cazului, inclusiv au ridicat probe și au purces la audierea persoanelor”, se menționează într-un comunicat de la Procuratura Generală.
Reprezentanții serviciului de presă al Procuraturii Generale ne-au confirmat că este vorba despre înregistrările făcute de la negocierile dintre Igor Dodon cu Vlad Plahotniuc, făcute la sediul PDM și care au apărut ulterior pe Publika.md, în care Igor Dodon vorbește despre faptul că ar fi primit bani din Rusia pentru PSRM. Ulterior, Dodon a spus că video este trucat, iar informațiile scoase din context.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"