NordNews
Avem ce spune

Procuratura anticorupție a inaintat în instanță cazul unui medic suspectat de dare de mită

Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală în privința medicului învinuit în dosarul „mitei pentru judecători”, de comiterea infracțiunii prevăzute de art. 326 alin. (2) lit.d) Cod penal – traficul de influență.
Conform materialelor cauzei, medicul avea calitatea de învinuit într-un dosar aflat în gestiunea Procuraturii municipiului Chişinău, pentru încălcarea din neglijenţă a regulilor şi metodelor de acordare a asistenţei medicale, soldat cu decesul unui nou-născut (art.213 lit.b) Cod Penal). Astfel, învinuitul, având intenția de a minimaliza răspunderea sa penală şi de a evita efectuarea unei expertize peste hotarele Republicii Moldova, a transmis unui magistrat, prin intermediul unui asistent judiciar și a unui judecător de la Curtea de Apel Chișinău (ambii învinuiți în cauza dată), 2000 de euro pentru ca magistratul să dea o soluţie favorabilă acestuia.
În final, judecătorul ”remunerat” a admis integral plângerea învinuitului și a respins atât demersurile procurorului, cât şi a părinţilor copilului decedat, fiind obținut rezultatul scontat.
De menționat că, în cadrul urmăririi penale, medicul și-a recunoscut vina integral, încheind cu procurorul un acord de recunoaștere a vinovăției, susținând că se căiește sincer pentru fapta săvârșită. Iar dacă va fi găsit vinovat de trafic de influență, acesta riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 150 mii lei la 200 mii lei, sau cu închisoare de la 2 la 6 ani.
Asupra bunurilor mobile și imobile ale învinuitului, în valoare totală de 932,282 lei, a fost aplicat sechestru.
Amintim că, pe parcursul anchetei, învinuitul s-a aflat în arest preventiv, în arest la domiciliu, iar ulterior i-a fost aplicată măsura preventivă de obligare de nepărăsire a țării.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"