NordNews
Avem ce spune

Procuratura Anticorupție confirmă: Firma socialiștilor Furculiță și Burduja, în plină anchetă penală

Procuratura Anticorupție spune că firma socialiștilor Corneliu Furculiță (fondator) și Petru Burduja (administrator) este în continuare subiectul unor investigații penale. În prezent, acuzatorii de stat sunt în așteptarea răspunsurilor din partea autorităților din mai multe țări, informații care le vor permite continuarea investigațiilor în dosarul „Exclusiv Media” – compania deținătoare a două posturi de televiziune – NTV Moldova și Accent TV, scrie deschide.md.
După ce administratorul „Exlusiv Media”, care este și candidat din partea PSRM la alegerile parlamentare, s-a eschivat să vorbească despre dosarul în cauză, dar și despre cum a luat 20 de milioane de lei din bancă și i-a împărțit membrilor de partid, reporterii Deschide.MD au cerut oamenilor legii să ne spună la ce etapă se află acest dosar.
Detalii: Eschivare cu iz penal în studioul ProTV. Un candidat PSRM refuză să vorbească despre dosarele penale

„Procuratura Anticorupție nu a primit până în prezent răspuns la solicitările adresate autorităților străine, în cadrul cauzei penale date. Pe cauza respectivă nu figurează persoane cu calitate de învinuit sau bănuit, dar procurorii întreprind toate măsurile în vederea cercetării sub toate aspectele, completă şi obiectivă, a circumstanţelor cauzei”, a declarat Anastasia Mihălcean, ofițer de presă al PA.

„Exclusiv Media” SRL deține postul de televiziune NTV, Accent TV și ziarul „Argumentî i Faktî” și a fost vizată anterior într-o anchetă a RISE Moldova. Investigațiile sunt orientate spre documentarea infracțiunii de spălare de bani în proporții deosebit de mari. Dosarul se află la etapa urmăririi penale de mai bine de doi ani, procurorii expediind între timp cereri de comisii rogatorii în Elveția.
Compania este fondată de deputatul PSRM Corneliu Furculiță și administrată de Petru Burduja. .
Zilele trecute, Burduja a fost întrebat despre acest dosar în cadrul dezbaterilor electorale de la Pro TV, însă a dat-o în bâlbe și s-a eschivat de la un răspuns concret.
Detalii: Novac, făcut praf la dezbaterile ProTV. PSRM-istul a fugit de toate întrebările legate de averea sa
Candidatul PSRM la Ciocana, pus la punct de-o fostă colegă de partid: Promiteți, dar nu faceți nimic
Socialistul Ghenadie Mitriuc recunoaște că a jurat să fie devotat patriei şi poporului român

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"