NordNews
Avem ce spune

Procuratura Generală dă asigurări că rapoartele de activitate vor fi publice

Printr-un comunicat, Procuratura Generală informează că a luat act de declaraţia unor reprezentanți ai societății civile privind recentele modificări la Legea cu privire la Procuratură și susține că va continua să-şi facă publice rapoartele de activitate, menținând tendința constantă de a rămâne printre cele mai transparente instituţii publice, scrie tv8.md.
„Procuratura Generală reiterează că va continua să dezvolte această practică, inclusiv va continua să-şi facă publice rapoartele de activitate, menținând tendința constantă de a rămâne printre cele mai transparente instituţii publice. Mai mult ca atât, raportul public va fi în continuare audiat în cadrul Adunării Generale a Procurorilor, exercițiu la care mass-media a avut întotdeauna acces liber, cu ulterioara plasare a acestuia pe site-ul Procuraturii”, se spune într-un comunicat al Procuraturii.
Tot acolo se precizează că audierea raportului de activitate în plenul Parlamentului, acest exercițiu este unul impropriu mai multor state cu o democraţie avansată, or o instituție din cadrul autorității judecătoreşti, de principiu, nu poate fi supusă unui control din partea puterii legislative, inclusiv prin raportarea activității sale.
„Asigurăm, aşadar, reprezentanţii ONG-urilor care şi-au manifestat îngrijorarea pe această temă că vor avea şi în continuare acces deplin la rapoartele de activitate ale Procuraturii, inclusiv pentru a putea să aplice şi pe viitor la finanţări externe pe teme legate de activitatea noastră. Dar şi mai important, prin această comunicare, dorim să-i asigurăm pe cetăţeni că vor avea în continuare acces la informaţiile vizând activitatea Procuraturii Republicii Moldova”, se mai spune în comunicatul instituției.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"