NordNews
Avem ce spune

Procurorii anticorupție au înaintat învinuirea definitivă pe numele lui Iurie Roșca

Procuratura Anticorupție i-a înaintat învinuirea definitivă fostului președinte al Partidului Popular Creștin Democrat, Iurie Roșca. Informația a fost confirmată pentru reporterii Deschide.MD de către procurorul de caz, Mihai Ivanov, scrie deschide.md
„Astăzi au fost prezentate materialele și înaintată învinuirea definitivă. Deja partea apărării a cerut conferirea dreptului de a depune cereri până la începutul săptămânii viitoare și, după examinarea acestor cereri, vom adopta o hotărâre. Ne îndreptăm cu pași uriași spre finalizarea acestei cauze”, a declarat Mihai Ivanov, precizând că Iurie Roșca părăsise biroul său cu numai 10 minute în urmă de la momentul discuției noastre telefonice.
Reporterii Deschide.MD au fost primii care au înștiințat opinia publică despre faptul că Iurie Roșca este cercetat penal pentru trafic de influență.

Pe 20 aprilie, scriam, pe surse din anturajul politic, că fostul politician are dosar penal pentru faptul că în 2009 ar fi cerut un milion de euro de la un om de afaceri din Republica Moldova. În schimbul acestei sume, fostul lider PPCD ar fi promis că va „convinge” judecători să se implice pentru influențarea unor decizii de judecată, care aveau să-i salveze businessul omului de afaceri.

La scurt timp după ce ar fi pretins milionul, Roșca ar fi primit două prime tranșe care se ridică la ordinul sutelor de mii de euro.
Ținem să precizăm că în 2009 (iunie – septembrie), Iurie Roșca a deținut funcția de viceprim-ministru al Republicii Moldova.
Tot atunci, contactat de reporterii Deschide.MD, Iurie Roșca a ascultat întrebarea, a făcut o pauză scurtă, apoi a răspuns sec: „Eu nu comunic cu site-ul dumneavoastră” și a închis, asta deși ne prezentasem înainte de a adresa întrebarea, deci știa încă de la început cine l-a apelat telefonic.
În prezent, oficial, Iurie Roșca este realizatorul proiectului televizat „Megafon” de la postul de televiziune controlat de Igor Dodon, NTV. Neoficial, se cunoaște că fostul lider PPCD coordonează agenția de presă „Sputnik-Moldova”.
Autor: Svetlana Maftei

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"