NordNews
Avem ce spune

Procurorii anticorupţie solicită mandat de arestare pentru fostul procuror general adjunct Igor Popa

Procuratura Anticorupţie a solicitat mandat de arestare pe numele şefului oficiului Ciocana al Procuraturii Chişinău, Igor Popa, învinuit de îmbogăţire ilicită. Decizia urmează să fie luată, joi, de către Judecătoria Chişinău, scrie Anticorupție. 

Igor Popa a fost reţinut luni, 9 noiembrie, după ce procurorii au descins cu percheziţii în apartamentul de lux, biroul şi automobilul de serviciu.

De la domiciliul şi din biroul procurorului au fost ridicate documente şi tehnică de calcul. În timp sr se efectuau percheziţiile în automobilul de serviciu, un trecător la huiduit pe Popa. Acesta l-a acuzat pe procuror că nu a luat atitudine în legătură cu plângerile sale asupra poliţiştilor care i-ar fi sechestrat nejustificat automobilul.

Un reportet care se afla în timpul percheziţiilor în faţa sediului Procuraturii de la Ciocana a sunat la telefonul mobil al lui Igor Popa. Iniţial, a răspuns fiul procurorului, apoi a telefonat Ala Popa, soţia, care l-a insultat pe jurnalist.

Procuratura Anticorupţie a pornit dosarul penal pe numele lui Igor Popa în baza unei investigaţii jurnalistice pe portalul Anticorupţie.md despre locuinţa sa de lux dintr-un bloc select din Chişinău. După publicarea anchetei, Ala Popa, soţia lui Igor Popa cu care se află în divorţ oficial, a dat în judecată Centrul de Investigaţii Jurnalistice,

Igor Popa a fost subiectul mai multor anchete jurnalistice. În perioada guvernării comuniste, acesta a fost învinuit de fabricarea dosarelor şi că a dispus judecarea tinerilor protestatari în comisariatele de poliţie. În perioada guvernării condusă de oligarhul Vladimir Plahotniuc, Igor Popa a fost avansat în funcţia de procuror general adjunct.

Procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a declarat vara trecută într-un interviu că Igor Popa este procurorul în care are încredere şi că este gata, în caz de necesitate, să meargă cu el în recunoaştere de luptă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"