NordNews
Avem ce spune

Procurorii au cerut 30 de zile de arest pentru fostul şef de la Procuratura Anticorupţie

Procurorii au înaintat un demers pentru plasarea ex-şefului de la Procuratura Anticorupţie /PA/, Viorel Morari, în arest pentru 30 de zile. Documentul va fi examinat astăzi, 13 ianuarie, comunică MOLDPRES.
Potrivit informaţiilor oferite de Procuratura Generală, sâmbăta, 11 ianuarie, a avut loc examinarea cererilor depuse de fostul conducător al PA, Viorel Morari, de recuzare a procurorilor Renata Anici, Vladislav Căruceru, Carolina Vidrașcu, care fac parte din grupul care exercită urmărirea penală în această cauză. Procuratura a respins cererile ca fiind nefondate.
Tot sâmbăta, Viorel Morari a fost pus sub învinuire pentru abuz în serviciu și fals în acte publice, după care a fost audiat în această calitate.
Ex-conducătorul PA a fost reţinut la 10 ianuarie curent, fiind recunoscut în calitate de bănuit de abuz în serviciu şi fals în acte publice. Viorel Morari este suspectat că în martie 2017 a primit de la fostul lider PDM, Vladimir Plahotniuc, o plângere pe care a înregistrat-o contrar cerinţelor legale, pornind un proces penal şi ulterior urmărirea penală şi falsificând în cauza penală mai multe acte procesuale. Toate aceste acţiuni au fost făcute din interese personale, precum şi în interesul fostului lider democrat şi al mai multor persoane din anturajul lui, pentru a-i proteja de implicare în calitate de bănuiţi în cauza penală privind frauda bancară.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"