NordNews
Avem ce spune

Procurorii au inițiat un nou dosar pe numele șefului suspendat al PG, Alexandr Stoianoglo

Procuratura a pornit un nou dosar pe numele procurorului general suspendat, Alexandru Stoianoglo. Acesta este învinuit pe alte două capete de acuzare. Este vorba despre divulgarea datelor urmărirei penale, dar și pentru inviolabilitatea vieții personale, scrie tv8.md

Informația a fost confirmată de purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Mariana Cherpec.

Noul dosar a fost ințiat după ce într-o conferință de presă susținută la începutul lunii octombrie, Alexandru Stoianoglo a citit mai multe mesaje care ar fi fost decriptate de pe telefonul fostului șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, care arătau că s-ar fi luat mai multe acțiuni în vederea discreditării sale.

Stoianoglo spunea atunci că telefonul lui Morari a fost ridicat la începutul anului 2020, iar timp de mai mult de un an a fost descifrat de către Europol.

Am descifrat corespondența de pe telefoanele lui Viorel Morari, iar datele arată cu ajutorul cui Morari a manipulat arată esența concursului la funcția de procuror, ce fel de procuror și-au dorit și de ce se aspiră atât de mult la acest fotoliu…În 2019, Morari s-a aflat în colaborare cu reprezentanții puterii de atunci…”, a spus șeful suspendat al PG.

Alexandru Stoianoglo este vizat într-un alt dosar penal, pornit în luna octombrie, pe cinci capete de acuzare. Unul dintre ele, cel pentru depășirea atribuțiilor de serviciu, a ajuns deja pe masa judecătorilor.  Lui Alexandr Stoianoglo și fostei sale subalterne, ex-șefa Secției resurse umane a Procuraturii Generale,  i se incriminează că, la eliberarea din funcție a procurorului Nicolae Chitoroagă, cunoscând că la acel moment se efectua urmărirea penală în privința persoanei respective și acesta avea statut de învinuit, cunoscând că în conformitate cu prevederile legale în asemenea cazuri se suspendă achitarea îndemnizației de concediere a procurorilor care demisionează, intenționat a acționat contrar prevederilor legale și a dispus achitarea îndemnizației de concediere în mărime de 163 990,13 lei, prin ce a prejudiciat bugetul Procuraturii.

Totodată, a fost deja stabilită și data primei ședințe de judecată – 27 decembrie 2021.

Alexandru Stoianoglo a fost suspendat din funcția de procuror general la începutul lunii octombrie, atunci când a fost reținut. Recent, magistrații l-au eliberat din arest la domiciliu și l-au plasat sub control judiciar.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"