NordNews
Avem ce spune

Procurorii cer arestarea lui Șor

Procurorii anticorupție au înaintat un demers către magistrații Curții de Apel Cahul prin care solicită emiterea mandatului de arestare pe numele lui Ilan Șor și anunțarea acestuia în căutare internațională. Pe lângă acestea, procurorii aplică sechestru pe mai multe bunuri care aparțin deputatului Ilan Șor. Informația a fost făcută publică de șefa interimară a Procuraturii Anticorupție (PA), Adriana Bețișor.
Șefa PA spune că Ilan Șor se află sub control judiciar, iar oamenii legii au informații că el a părăsit țara. Adriana Bețișor argumentează de ce a fost luată o asemenea decizie și susține că nu cunoaște detalii, când Ilan Șor a plecat din țară: „Este înaintat de către procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție solicitarea de a-i fi aplicată măsura preventivă de arest și de a fi anunțat în căutare internațională. Aplicarea măsurii preventive este solicitată pe dosarul care se examinează la Curtea de Apel Cahul.
Potrivit acesteia, nu este vorba despre primul dosar pe numele lui Ilan Șor, deschis în 2015, ci de procedura de ansamblu în cadrul cărei este investigată frauda bancară.
Judecătorii Curții de Apel Cahul vor anunța la ora 14:00, dacă admit sau nu cererea procurorilor de a emite mandate de arestare preventive pe numele lui Ilan Șor.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"