NordNews
Avem ce spune

Procurorii moldoveni au plecat în România, pentru a interoga persoane vizate în dosarul lui Plahotniuc

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a declarat marți, 22 decembrie, în cadrul unei emisiuni de la TV8, că procurorii moldoveni au plecat în România, pentru a interoga persoane vizate în dosarul deschis pe numele lui Vladimir Plahotniuc, scrie cotidianul.md.

Stoianoglo susține că lui Plahotniuc i-au fost înaintate mai multe învinuiri în dosarul privind frauda bancară.

„Este vorba despre organizarea unui grup infracțional, furt și altele”, a declarat Stoianoglo.

Procurorul general a precizat că procurorii au plecat săptămâna trecută în România.

„Există martori care au oferit declarații și avem foarte multe materiale în acest dosar. Săptămâna trecută procurorii au interogat niște persoane în România. De asemenea, zilele trecute, procurorii români, la solicitarea noastră, au interogat un domn pe nume Fisher, proprietarul unei companii care a achiziționat acțiunile Victoriabank”, a conchis Stoianoglo.

La sfârșitul lunii noiembrie, Procuratura Anticorupție a anunțat că a aplicat sechestru pe mijloace financiare în sumă de 11.313.795 de lei, deținute de SRL „ARGUS-S” în BC VICTORIABANK SA, care urmau a fi transferate către conturile unei companii nerezidente din Turcia.

Potrivit unui comunicat al Procuraturii, în cadrul dosarului vizând Frauda Bancară, Procuratura Anticorupție de comun cu Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor au stabilit că pe 9 noiembrie 2020, SRL „ARGUS-S” a inițiat 2 transferuri în sumă totală de 660 166,12 dolari către compania nerezidentă OTIV PRIME SERVICES BV, pe un cont bancar deschis în Turcia.

Vladimir Plahotniuc a fost anunțat în căutare, în contumacie, după ce procurorii i-au înaintat învinuirea pentru trei capete de acuzare: „crearea și conducerea unei organizații criminale”, „escrocherie” și „spălare de bani”, săvârșite în proporții deosebit de mari.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata